Kurkistus Vilpolan tuotteiden hintarakenteeseen – avoin hinnoittelu

 

Mitä hinta sisältää

Harvemmin saatat pysähtyä pohtimaan sitä, miten jonkin tuotteen hinta muodostuu. Usein saatat katsoa vain hintalappua tuotteen päällä ja sen jälkeen luokittelet tuotteen joko kalliiksi tai halvaksi. Kovin usein kalliilta tuntuva hinta saattaa herättää enemmän hämmästystä kuin erittäin halpa hinta. Asian pitäisi olla toisin.

Selvennän asiaa ja sukelletaan hetkeksi hintarakenteen syvyyksiin. Esimerkkinä hinnan muodostumiseen käytän tässä valmisverhoamme, jonka hinta kuluttajalle verkkokaupassamme on 79,90 €.

avoin hinnoittelu, verhon hintarakenne avattu

 

 Esim. verho (ovh. 79,90 €)

Tuotantokustannukset: 35,70 €
→ kangas, kankaan painatus, ompelu Suomessa

Arvonlisäveron osuus: 19,18 €

Merkin osuus (oman verkkokaupan kautta myydystä): 25,02 €
→ Tästä summasta maksetaan palkat, myynti ja markkinointi, suunnittelijan palkkio, lähetyskustannukset, tuotekuvaukset, varastointi ja yrityksen muut kulut.

 

 

Missä ja miten tuote valmistetaan

Hintaan nostavasti vaikuttavat mm. tuotteen kotimaisuusaste ja vastuulliset tuotantotavat. Suomessa eläminen on monia maita kalliimpaa, joten myös palkat Suomessa ovat paljon korkeammat kuin esimerkiksi Itä-Aasian halpatuotantomaissa. Elinkustannukset halpatuotantomaissa voivat olla alhaiset, mutta niin on palkkauskin – palkka ei välttämättä riitä elämiseen. Alhaisilla hinnoilla on usein yhteys valmistusmaan heikkoihin työoloihin ja palkkaukseen sekä ympäristön ja yhteiskunnan kannalta kestämättömiin ratkaisuihin: tehtaat eivät välttämättä maksa veroja ja saattavat esimerkiksi laskea jätevedet puhdistamattomana suoraan luontoon. Tuotteen hulvattoman halvan hinnan pitäisi havahduttaa ostajansa pohtimaan esimerkiksi mahdollisia eettisiä ongelmia tuotteen taustalla.

Avoin hinnoittelu

Vilpolan tuotteiden kotimaisuusaste on korkea, yli 80 %. Tuotteemme ommellaan Suomessa ja ne ovat myös suomalaista suunnittelua. Myös pakkaukset ja tuotelaput tehdään Suomessa. Jos haluamme tehdä kotimaisia ja vastuullisesti tuotettuja tuotteita, niin silloin meidän valmistajana täytyy myös hyväksyä niiden korkeammat tuotantokustannukset. Tuotteiden valmistus Suomessa on kuitenkin mielestämme perusteltua jo siksi, koska työolot Suomessa ovat halpatuotantomaita paljon paremmat. Suomessa lainsäädäntö on paljon tiukempaa ja takaa jo siten paremmat työolot. Tuotantokustannuksiin vaikuttavat myös pienehköt sarjat, joita valmistamme. Mitä pienempiä tuotemääriä valmistamme sen korkeammat ovat kustannukset: ompelu, kangas, pakkaukset, jne. Painatamme kankaamme Latviassa, joka on EU-maa. Kankaanpainokustannukset ovat sen myötä korkeammat verrattuna halvan tuotannon maihin, esimerkiksi Intiaan.

 

Kannetaan vastuu, koska olemme sen ansainneet

Tuotteen hintaa laskettaessa täytyy ottaa huomioon kaikki kustannukset ja verojen lisääminen hintaan nostaa tuotteen lopullista hintaa, mutta se on tärkeää – elämmehän hyvinvointivaltiossa. Yhteiskunnasta otamme vastuuta tietenkin arvonlisäveron muodossa. Valtiolle maksettavan arvonlisäveron (24 %) jälkeen tuotteesta yritykselle jäävän katteen kanssa ei kipaista nauraen pankkiin, vaan siitä maksetaan palkat, markkinointi, varastokulut, suunnittelijapalkkiot, ym. Alennusmyyntimme ovat yleensä harvassa ja niitä on maltillisesti, koska hintaa alennettaessa leikkaamme myös yrityksen katetta. Koska haluamme tehdä myös seuraavan ja sitä seuraavan Vilpolan malliston kotien ja asiakkaidemme iloksi, niin toivomme, että ymmärrätte Vilpolan keskivertoa hivenen korkeammat hinnat.

Näin avattuna Vilpolan kotimaiset tuotteet ovatkin loppujen lopuksi varsin edullisia, ja niitä hankkimalla olet mukana tuomassa työtä Suomeen.

Kiitos sinulle siitä ❤!

 

Kotimaisin terveisin,

Vilpola-tiimi

Arkistot