VILPOLAN TARINA – kuvioitujen tekstiilien ylistys

 

Vilpolan sydämessä asustavat kuvioidut sisustustekstiilit ja kankaat. Vilpolan intohimona on halu luoda niitä ja tuoda kuosikauneutta koteihin. Suunnittelijoiden tarinalliset kuosit tarjoavat sisustajalle tekstiilejä, joihin on helppo rakastua. Niiden skandinaavinen kuviokieli ja värimaailma on monivivahteista ja tyylikästä. Kuosit ovat suomalaista suunnittelua. Mallistojen takana olevat suunnittelijat antavat kuvioihin pohjoisten leveyspiirien kosketuksen, riippumatta siitä, mistä päin maailmaa kuosin idea onkaan lähtöisin.

 

Vilpola on kasvanut kangasmallistosta valmistuotteita tarjoavaksi merkiksi.  Valikoimissa on kauneutta ja iloa kodin sisustukseen esimerkiksi verhojen, pöytäliinojen, pussilakanoiden ja torkkupeittojen muodossa. Vilpolan visiona on työpaikat Suomessa säilyttäen luoda taiteen rajapinnalla liikkuvia, mutta helposti lähestyttäviä kuoseja, jotka kodintekstiileihin siirrettyinä tekevät kotoilusta kaunista ja pehmeää. Vilpolalle on tärkeää tuoda työtä Suomeen ja siitä syystä ompelu tehdään Suomessa. Vilpolan valmistuotteilla onkin sekä Avainlippu- että Design from Finland-merkki.

 

Vilpola on perustettu Akaassa – paikassa, jossa on ollut ennen Vilpolan tanssilava. Siellä piilee myös ajatus Vilpolan ytimestä: hengähdä hetkeksi ennen seuraavaa tanssia ja voit jatkaa taas kepein askelin kohti uusia, kauniita seikkailuja.

 

Täältä pääse lukemaan tarinat kuosien takaa.