Joululahjat – tunteella, mutta harkiten

 

Joululahjat 2020

Joululahjojen hankkiminen on toisille riemukasta, lahjaideoiden yltäkylläisyyttä, suloista valinnan vaikeutta ja toisille taas kauhistus, ajatusten tyhjä virta, kuivahtanut pakkopulla. Tai kenties jotain tältä väliltä. Usein kuitenkin lahjaostoksille tulee jossain kohdin kiire, kun jotain on jäänyt hankkimatta.

 

Vilpolan tuotteilla on Avainlippu-merkkiErityisen tärkeäksi teemaksi on tänä vuonna noussut kotimaisten tuotteiden ja palveluiden suosiminen. Koronavuosi on saanut monet yrittäjät polvilleen. Joululahjaostoksia tehdessäsi voitkin saada ne kuuluisat ”kaksi kärpästä yhdellä iskulla” – suosimalla kotimaista ostat samalla työtä Suomeen ja lahjansaaja saa ”lähituotteen” tai ”lähipalvelun”. Ympäristöteemaa ei kannata sivuuttaa, koska ympäristökuormitus vähenee huomattavasti, mitä lyhyempi on esimerkiksi tuotteen kuljetusketju tuotannosta kuluttajalle. Siis laajentakaamme sanontaa muotoon: kolme kärpästä yhdellä iskulla.

Hyödylliset ja käytännölliset joululahjat eivät ole tylsiä. Jos lapsena pehmeät paketit olivat ikäviä, niin aikuisena niitä osaa arvostaa. Yleensä sisus on silloin käytännöllinen. Käytännöllinen voi olla myös kaunis! Esimerkiksi pussilakanasetti – pehmeä paketti, joka on käytännöllinen ja kyllä, se voi olla superkaunis. Käytännöllisyys ja estetiikka samassa paketissa, ihanaa! Kaunista pussilakanaa ei tarvitse peittää edes päiväpeitolla, vaan sen kelpaa olla esillä koko päivän ja se voi olla osa makuuhuoneen sisustusta. Pussilakanasettimme tarjoilevat kauneutta suomalaisten suunnittelijoiden tekemin kuosein, käytännöllisyyttä, laatua, ylellisyyttä ja lisäksi tuotteemme tuovat työtä Suomeen.

 

joululahjat 2020 - vilpola

 

Vaikka sanonta kehottaa olemaan katsomatta lahjahevosen suuhun, niin siinä kohdin sinne tekee mieli kurkistaa, jos lahja tuntuu kerrassaan väärältä tai turhalta. Jouluisia pakettipettymyksiä voi välttää oivallisesti antamalla joululahjaksi lahjakortin. Silloin lahjansaaja pystyy valitsemaan valikoimista haluamansa ja lahjanantaja välttyy vääriltä valinnoilta. Lahjakortin tekee huipuksi myös se, että jos tilaat sen verkkokaupasta, niin vältyt korona-aikana kauppojen mahdollisilta joulutungoksilta. Lahjakorttiostoksille ehtii koska vain – vaikka yöllä tai vasta jouluaattona ja lahja ehtii perille 🙂

Klikkaa tästä Vilpolan lahjakorttiin.

 

torkkupeitto joululahjaksiÄlä unohda itseäsi! Toisinaan on hauskaa ostaa myös itselle joululahja. Paketin avaaminen on mukavaa, vaikka tiedätkin täsmälleen lahjan sisällön. Esimerkiksi pehmeä ja kaunis torkkupeitto on mukava avata paketista. Siihen on ihana kietoutua ja käpertyä nojatuoliin vaikkapa heti aattoiltana; rauhoittua lukemaan lahjaksi saatua kirjaa, maistella joulusuklaita ja nautiskella. Joskus myös etukäteen joulua varten hankittu asia on lahja sekä itselle että muille ja tiedämme, että ”jaettu ilo on kaksinkertainen ilo”. Esimerkiksi pöytäliina joulukattausta varten tai jouluiseen tunnelmaan sopivat verhot nostattavat kaikkien joulumieltä.

 

Sanojen joulu ja stressi ei pitäisi mitenkään liittyä yhteen, mutta harmillisen usein ne kuitenkin rinnastuvat. Lahjaostosten kohdalla joulustressiä voi välttää, kun istahtaa toviksi alas ja pohtii rauhassa, mitä kenellekin hankkii. Tekstiin on löytänyt tiensä jo jokunen sanonta, joten jatketaan samaan malliin, koska tähänkin kohtaan löytyy paikkansapitävä sellainen: ”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty:” Kun miettii joululahjat etukäteen, niin hutiostokset jäävät vähemmälle, eikä pinna kiristy kaupoissa pyöriessä. Tunteella, mutta harkiten tehdyt lahjahankinnat ovat mukavia ja palkitsevia tehdä.

Onnistuneita lahjoja ja joulumieltä kaikille,

Vilpola

Arkistot