Ryijy Peikonpoika 100 cm x 125 cm, TILAUSTUOTE

1900,00 

Terhi Laitakarin suunnittelema Peikonpoika-ryijy on täynnä upeita yksityiskohtia. Sen kuviot vievät sienimetsään, Peikonpojan havupuiden tuoksuiseen valtakuntaan.

Peikonpoika-ryijy kuvioi perinteisen suomalaisen seinätekstiilin uusin ja raikkain kuvioin. Peikonpojan havumetsäntuoksuisessa sienimetsässä odottaa aina upea sienisaalis. Suunnittelija tarinoi Peikonpojasta näin: ”Metsästä löytyi oikea sieniaarre! Lasket korin mättäälle ihaillen näkymää. Ihan kuin jokin olisi vinhasti kipittänyt tuolla yhden sienen takaa toisen taakse! Saattoiko se olla pieni peikonpoika? Olet melkein varma, että näit sen. Peikonpoika pujahti metsäsienen taakse piiloon ja kietoo hännän jalkojensa ympärille, ettei sitä vain huomattaisi. Hengähtää syvään ja hymyilee itsekseen.”

Akustisena elementtinä toimivan ryijyn kuvio erottuu upeasti lyhyen ja erittäin tiiviin nukan ansiosta. Terhi Laitakarin suunnittelema kuvioaihe on muunnelma Peikonpoika-kuosista, joka kuvioi Vilpolan liinavaatteita, koristetyynynpäällisiä, pöytäliinoja sekä verhoja.

Peikonpoika-ryijy tuftataan käsin Virossa. Jokainen ryijy on oma ainutlaatuinen kappaleensa, koska se valmistetaan luonnoksen pohjalta ja siten kuvioissa voi olla pieniä eroavaisuuksia – siinä näkyy kauniisti tuftaajansa yksilöllinen kädenjälki 🖤

Design from finland merkki

Varastotilanne:

Ei varastossa, vain jälkitoimituksena

  • Kuosisuunnittelija: Terhi Laitakari
  • Kuosin nimi: Peikonpoika
  • Käsintuftattu Virossa, jokainen ryijy on yksilöllinen 🖤
  • Materiaali: villa (mulesing-vapaa, Uusi-Seelanti), Tencel
  • Koko: 100 cm x 125 cm
  • Nukan pituus: 14 mm
  • Taustakangas: tekstiilitausta
  • Ryijyssä kuja metalliselle ripustustangolle, metallitangon pituus ryijyssä noin 1 m
  • Toimitusaika: n. 7 viikkoa
  • Puhdistus imuroiden, aluksi saattaa hiukan varistaa nukkaa. Tämä lakkaa normaalin käytön ja imuroinnin myötä,  kun kuidut ovat asettuneet. Ryijyä ei saa pestä. Jos siihen tulee vaikeita tahroja, niin tulee se pesettää ammattilaispesulassa.
Käsintuftattu ryijy kruunaa sisustuksen!

Peikonpoika-kuosin upea, moderni käsintuftattu ryijy on kooltaan 110 x 125 cm. Sen yläreunassa on kuja ripustustangolle. Sisältää metallisen ripustustangon, jonka pituus on noin 1 m.

Vilpolan käsintuftattu ryijy on valmistettu mulesing-vapaasta uusiseelantilaisesta villasta sekä ekologisesta Tencel-kuidusta. Materiaalit sopivat hyvin seinätekstiiliin, koska villa hylkii luonnostaan likaa ja Tencel puolestaan on käsitelty likaahylkiväksi. Villan ja Tencelin liitto toimii kuviollisella nukkapinnalla erinomaisesti – villa toistaa värit mattamaisina, kun taas Tencel tuo väriin himmeää hehkua. Ryijyn materiaalit käyvät vuoropuhelua lisäten kuvioiden jännittävyyttä, koska osa kuvioista on villavoittoisia ja osassa taas on enemmän Tencel-kuitua.

Peikonpoika-ryijy on käsintuftattu Virossa. Käsin tuftaaminen sallii monimutkaisten kuvioaiheiden työstämisen ja tekee jokaisesta ryijystä uniikin – jokainen ryijy työstetään luonnoksen mukaan käsin nurjalta puolelta, ja siten kuvioissa voi olla eroavaisuuksia, jotka tekevät ryijystäsi kauniin yksilöllisen 🖤

Ryijyn villa ja Tencel-materiaalit täyttävät paloturvallisuusluokituksen Cfl-s1, mikä tarkoittaa julkitilan palosuojaluokitusta: vaikeasti syttyvä, sammuu rajoitetusti.

Tilaustuote: Tuote lähetetään noin seitsemän viikon kuluessa tilauksen vastaanottamisesta.

Tutustu myös muihin Peikonpoika-kuosin tuotteisiin. 

Lisätiedot