Mikä ihme se on, mikä nostaa mielialaa ja vaivihkaa aktivoi tekemään vielä hetki sitten niin raskaalta tuntuvia asioita, kuten reippailua lenkkipolulla tai kylpyhuoneen kaakelinsaumojen pesua? Ei, mutta sehän on pidentyvä päivä ja sen mukana tuleva lisäenergia, valo! Aah, lisää valoa! Se lisääntyy ensin pienesti sipsuttaen ja sitten vinhasti loikkien. Tämä tarkoittaa myös sitä, että nyt on aika kääntää katse kohti kevään värejä ja sisustuspohdintoja.

Kevätsiivouksen aikaan pudistamme pölyn lisäksi talven sävyt ja tummuuden nurkistamme. Tilalle tuomme valoa ja raikkaita värejä. Vilpolan kevät/kesä 2020-mallisto sytyttää auringon taivaalle. Sisustustrendeissä on nähtävillä keltaisen sävyt ja nämä valostuttavat myös Vilpolan kuosien värejä. Iiro Ahokkaan suunnittelemassa Fish Pond-kuosin yhdessä värivaihtoehdossa on lämpimiä keltaisen sävyjä ja ripaus persikkaa. Terhi Laitakarin Puhuri-kuosissa puhaltaa lämmin keltainen tuuli. Jos pidät kuitenkin enemmän keltaisen viileistä sävyistä, niin sellaisen löydät Johanna Aallon suunnittelemasta leikkisästi köynnöstävästä Krookus-kuosista. Kaikista näistä kuoseista on tietenkin myös muita värivaihtoehtoja, jos keltainen ei tunnu omalta väriltä. Suosittelen kuitenkin rohkeasti kokeilemaan!

Kevään keltaiset värit- kollaasi

Malliston väriskaalaa sävyttävät keltaisen lisäksi vaaleanpunaisen herkulliset sävyt, raikas vihreä ja viileä sininen. Harmaata ei sovi unohtaa, se on ikityylikkäänä rauhoittavana värinä mukana myös kevään ja kesän kokoelmassa. Kankaiden kuosit ja niiden värit ovat ihanasti yhdisteltävissä. Kokeile yhdistää vaikkapa sininen ’Fish Pond’ ja harmaa ’Puhuri’, vaaleanpunainen ’Krookus’ ja harmaa ’Aamuhetki’ tai vihreä ’Sala’ ja sinivihreä ’Krookus’.

Vilpolan kuosien ja värien yhdistäminen

Suuret kuviot ovat sisustustekstiilien trendien kärjessä. Ei ole väliksi, haluatko abstrakteja vai esittäviä kuoseja, mutta molemmat esittäytyvät suuressa kokoluokassa. Vilpolan kevät/kesä 2020-mallistossa esittäytyy kaunis kuosi, mikä edustaa sekä esittävää että abstraktia: Irina Ylänteen suunnittelema ’Aamuhetki’, jonka kuvio on toteutettu niin upean suuressa koossa, jolloin esittävästä kuviosta tuleekin abstrakti. Aamuhetki-kuosin verhon löydät täältä.

Kasviaiheet jatkavat seikkailemistaan sisutustekstiileissä. Vilpolan mallistossa ’Sala’- ja ’Fish Pond’ -kuoseissa kasvillisuus levittäytyy rehevimmillään. ’Salassa’ viherkasvit kiemurtelevat köynnömäisesti ja ’Fish Pond’-kuosissa puolestaan kasvillisuus levittäytyy ikään kuin lammen pinnalla ja muodostaa täyteläisen kuvion. Kasviaiheiset kuosit sopivat moneen tilaan ja voivat tarpeen tullen toimia vaikka viherkasvien korvikkeina. Mikäpä mukavampaa, kun ikkunan reunaa köynnöstää kaunis kasvi, jota ei tarvitse muistaa kastella. Klikkaa tästä ja kurkkaa miltä näyttää Sala-kuosin laadukkaan pussilakanan eri värit.

Tässä kohdin viimeistään kannattaa kurkata Vilpolan verkkosivuja, jotka avaavat malliston koko kauneuden eteesi. Koska kuvahan puhuu aina enemmän kuin tuhat sanaa.

Arkistot