Kuositarinat

Uuden malliston myötä on aika kertoa tarinat kuosien taustalla. Vilpolan kuosit ilahduttavat paitsi tietenkin kuvallisella estetiikallaan, mutta myös sanoilla niiden takana. Sanoilla, jotka kertovat kuosin synnystä, teemasta, tunnelmasta, ideasta, tekniikasta…

 

kuositarinat- Tuokio

Tuokio: Terhi Laitakari

Tuleen tuijottaminen on rauhoittavaa ja hypnoottisen kiehtovaa. Samanlaisia tuntemuksia tulee katsellessa vaikkapa aaltojen liplatusta, kissan levollista peseytymistä sekä sadepisaroiden tipahtelua lehdille ja niiltä alas maahan. Sadepisaroiden matkasta on syntynyt kevät/kesä 2021-mallistoon Tuokio-kuosi ja siitä kertoo suunnittelija näin:

”Pisarat ropsahtelevat lehdille ja tipahtelevat viipyillen maahan. Ne hypähtelevät hetken multaisalla alustallaan ennen kuin sukeltavat maaperän uumeniin. Aamullista pisaroiden näytöstä katsellessa mieli on levollinen. Tämä tuokio, toivottavasti se kestää.”

 

Kuositarinat - Kuohu

Kuohu: Terhi Laitakari

Kuohupäisissä aalloissa on voimaa, hurjaa iloa ja kauneutta. Nämä aallot tanssivat Kuohu-kuosissa. Suunnittelija on kiteyttänyt ajatukset kuosista näin:

”Tuuli kutsuu aaltoja hurjaan tanssiin. Aaltojen vaahtopäät kohoavat ja kuohuvat tanssin aina vain yltyessä. Henkeäsalpaava ilo leiskuu rinnassa.”

 

kuositarinat, siristys

Siristys: Terhi Laitakari

Hissukseen heräileminen on mukavaa, kun herätyskello ei ole ärsyttämässä ja tekemässä heräämisestä kivuliaan vääräaikaista. Terhi Laitakari kertoo Siristys-kuosin syntyyn vaikuttaneista levollisista aamutunnelmista:

”Aamu kurkistaa verhojen raosta herätellen minua arasti. Valonsäteet koskettavat minua lempein ja ystävällisin sormin. Siristelen silmiäni. Silmäripsien lomasta kaikki näyttää utuiselta ja pehmeältä. Hymyilen, on tulossa kaunis päivä.”

 

Vilpolan kuositarinat, kukkiva

Kukkiva: Salla Tervonen

Salla Tervonen on luonut upean ja näyttävän Kukkiva-kuosin puutarhan lempikukkien katselemisesta ja kukkimisesta. Kuosistaan suunnittelija kertoo:

”Kukkiva on luonnosmaisen hempeä tulkinta kauneimmillaan kukkivista puutarhan lempikukista. Kuosi on runsas ja suurikuvioinen antaen itse kukkien puhua puolestaan.” 

 

vilpola - kuositarinat Noble

Noble: Iiro Ahokas

Vilpolan kevät/kesä 2021-malliston Noble-kuosi on ylvään runollinen. Kuosin takana on suunnittelija Iiro Ahokas. Luonto on ikiaikainen luovuuden innoittaja ja myös tässä kuosissa luonto on toiminut muusana. Suunnittelijan sanat kuosista:

 ”Herätä kuin vuosituhansia levänneenä raukeaan aamunkoittoon,
jossa virran reunoilla läikkyvässä valossa keinuvien sädekaislojen tupsut,
kosteikon jalot aristokraatit,
kuiskuttavat lämpimään utuun kietoutuneeseen ilmaan ylevää tuoksuaan.”

 

Sisustusnautintoja ja tarinoiden lukuiloa toivottaa,

Vilpola-tiimi

Arkistot