Kuositarinat, kevät/kesä 2022

 

Se on aina yhtä innostava hetki, kun uusi mallisto näkee päivänvalon. Pitkä työrupeama on takana ja vihdoin voimme näyttää teille kaiken sen, mitä olemme jo malttamattomasti halunneet teidän näkevän. Uusi mallisto on mielestämme niin täynnä iloa, valoa ja energiaa kuin kesä vain voi parhaimmillaan antaa. Kevät/kesä 2022-mallisto tekee lähimatkan puutarhaan kauneutta katsomaan. Malliston energisoivien kuosien suunnittelijoina ovat olleet Niina Paloranta ja Terhi Laitakari, ja heillä on kuoseista tarinoita kerrottavanaan. Toivottavasti nautitte uudesta mallistosta yhtä paljon kuin me sitä tehdessämme! Kuositarinat olkaa hyvät!

 

 

kuositarinat kevät/kesä 2022

Kukkura

Kukkura-kuosi on täynnä energiaa ja hehkuvia kesän värejä. Se rytmittyy tasapainoisesti: reunoilla ovat rauhallisen graafiset alueet ja keskiosassa leiskuu akvarellein toteutettu värikylläinen kukkameri. Suunnittelija kertoo kuosista näin:

”Kukkura on kesän tulvahdus. Se hetki, kun kaikki tuntuu puhkeavan kukkaan samalla hetkellä, ja kaikki on niin täynnä kesän iloa, että se melkein läikkyy yli.”

Terhi Laitakari

 

 

kuositarinat kevät/kesä 2022

Paratiisi

Paratiisi-kuosi on nimensä veroinen – se tarjoaa jokaiselle oman mielipaikkansa, jonne voi hetkeksi piiloutua arjelta ja sen vaatimuksilta. Kuosissa riittää paljon katsottavaa. Värimaailma on todella kaunis, ja mukana on superihania, heleitä yllätysvärejä, jotka vievät katsojansa keskelle kesää. Suunnittelija kertoo kuosin synnystä näin:

”Paratiisi-kuosin luonnos piirtyi paperille vuoden pimeimpänä aikana, juuri ennen joulua. Jostain syystä kaipasin pimeyden keskelle jotain vihreää ja elävää. Paratiisi-kuosin syleilyssä voi matkustaa mielikuvitusmatkalle kaukaiseen sademetsään tai vaikkapa lähimetsän rauhaan. Kuosin värien sävyt ovat rauhoittavat ja maanläheiset, mutta kokonaisuus on kiehtova ja sen tulkinta ja tarina on aina katsojansa näköinen. Juuri sellainen arjen piilopaikka ja turvasatama kuin itse haluaa.”

Niina Paloranta

 

 

kuositarinat kevät/kesä 2022

Puutarhurit

Puutarhurit-kuosi on yhtä aikaa runsas ja minimalistinen. Kuosin värit ovat voimakkaat ja selkeät. Tässä yhdessä kuosissa versoo monta erilaista kuosia, ja se tekee siitä hyvin mielenkiintoisen ja tarinallisen. Kuosissa tehdään puutarhureiden mukana matka mystiseen puutarhaan. Istahda korituoliin ja lue suunnittelijan tarina kuosista.

”On helteinen päivä, jolloin aurinko tervehtii puutarhureita hehkuvasti sädehtien tai kenties onkin keskikesän lämmin yö, jolloin rubiininpunainen kuutamo katselee taivaalta. Päivin ja öin puutarhurit touhuavat: kylvävät, hoivaavat ja korjaavat satoa – tekevät kaikesta kaunista ja joutuisasti versovaa. Hymyssä suin katsovat kauneutta ympärillään.”

Terhi Laitakari

 

 

kuositarinat kevät/kesä 2022

Päivänkakara

Päivänkakara-kuosissa on sanaleikki. Se on melkein kuin päivänkakkara, josta kuosin kukka on saanut inspiraationsa, mutta kakara-sana tekee siitä jotain ihan muuta – jotain hiukan villiä ja hulvatonta. Kuosi on hyvin graafinen ja sen kauniit ja lempeä värit saavat potkua tehosteväreistä. Suunnittelija tarinoi kuosista näin:

”Rasavilli päivänkakara ilkamoi kesässä ja sen loputtomassa valossa. Energisenä ja ystävällisenä sillä on jokaiselle hymy annettavanaan. Hyvin usein myös päivänkakaralle annetaan hymy, jota se vaalii lehdillään.”

Terhi Laitakari

 

 

kuositarinat kevät/kesä 2022

Sitruunat

Sitruunat-kuosissa yhdistyvät pehmeän orgaaninen muotokieli upean suureen ruutukuvioon. Kuosissa vuorottelevat rauhallinen pohjaväri ja energisen kirkkaat hedelmien värit. Kuosista tulee välittömästi mieleen helteinen kesä ja huolettomat lomapäivät. No niin, nyt tekee mieli sitten kirpeän makeaa sitruunamehua, ja missä se kesä oikein viipyy…Suunnittelija kertoo kuosistaan:

”Kuulostaa varmasti vähän hassulta, mutta sitruunat ovat jo pitkään inspiroineet. Sitruunoissa kiehtoo niiden raikkaus ja selittämätön muodon ja värin tasapaino. Kerta toisensa jälkeen tuo kauneus saa minut tarttumaan siveltimeen ja tutkimaan sitä tarkemmin. Tämä sitruunainen kuosi, sai alkunsa aamupalapöydässä. Kulhollinen sitruunoita näytti niin kauniilta aamuauringossa, että halusin ikuistaa ne paperille. Lopullinen kuosi on ehdottomasti ylistys kesälle, valolle ja ihanille hetkille ystävien seurassa kesäisen piknikin äärellä. ”

Niina Paloranta

 

Energiaa ja iloa kaikille!

Arkistot