Kuositarinat

 

Vilpolan syksy 2021/talvi 2022-mallisto on nähnyt päivänvalon ja jälleen on aika avata tarinoita kuosien takana. Tuttuun tapaan Vilpolan kuosit eivät ole vain kuvioita kankaalla. Niihin liittyy myös vahvasti sanat: suunnittelijan ajatukset niiden synnystä, tunnelmat, joiden pohjalta ne ovat syntyneet, muistot, jotka muuntuvat kuvaksi, tarinat, jotka kerrotaan kuvin.

Tässä ne ovat, Vilpolan syksy 2021/talvi 2022-malliston kuosien sanat kuvien takana:

 

kuositarinat, Pää pilvissä

Pää pilvissä

Pää pilvissä haaveillen ja unelmoiden rakentelen hauraita tuulentupia ja pilvilinnoja. Välillä tilkitsen syntyneitä säröjä unikuvilla ja oivalliseksi rakennusmateriaaliksi osoittautuneilla kauniilla muistoilla. Hymyillen katselen huojuvaa, mutta vankkaa – alati rakennusvaiheessa olevaa – rakennelmaani.

-Terhi Laitakari

 

 

kuositarinat Sunnuntai-kuosi

Sunnuntai

Terhi Laitakari kertoo kuosikuvioiden lähtökohtana olleen halkaistut raitajuuret ja niiden muotokielellä leikittely. Raitajuurten väriraidat synnyttivät ajatuksen räsymatoista ja kirvoittivat muistot päivänokosista aurinkoisessa huoneessa kaunisraitaisen räsymaton päällä.

”Sunnuntaina räsymatolla köllötellen aika kuluu mukavan hissukseen. Mitä muuta sitä rentoutuakseen tarvitsee kuin vapaapäivän, muutaman hyvän muiston, räsymaton selän alle ja aurinkoläikän lämmikkeeksi ja valoksi.”

-Terhi Laitakari

 

 

kuositarinat, Putous-kuosi

Putous

Johanna Aallon Putous-kuosin upea graafinen ja minimalistinen ilme on syntynyt maalaten ja kokeillen uusia tekniikoita. Lopputulos vangitsee katseen.

”Kuosi syntyi kokeiluiden ja leikkimisen kautta. Testasin, millaista maalausjälkeä tulee taikinanuolijalla guassiväriä pyyhkien. Siispä lopputulos ei vielä ollut tiedossa työhön (leikkiin!) ryhtyessä. Kuosista tuli runsas ja valtoimenaan ryöppyilevä, kuin vesiputous.”

-Johanna Aalto

 

 

Kuositarinat, Kaislaranta-kuosi

Kaislaranta

Nuoruusmuistot ovat Terhi Laitakarin Kaislaranta-kuosin taustana. Aika, jolloin niin moni asia tuntuu melkein henkeäsalpaavan mahdolliselta: lähdetäänkö avaruuden valloitukseen suoraan tältä rantakiveltä?!

”Kaislarannassa syysmyrskyllä rantakivellä seisoessa mieli on vapaa ja voimakas. Kivi ei ole valtaisan suuri, mutta hyvin me kaikki siihen mahdumme seisomaan ja katsomaan horisontissa leimahtelevaa näytöstä. Siellä se on – maailma meitä varten.”

-Terhi Laitakari

 

 

Kuositarinat, Jälki-kuosi

Jälki

Jälki-kuosin suunnittelija, Terhi Laitakari, kertoo viime aikoina joutuneen pohtimaan paljon muistia, muistoja ja niiden merkitystä. Pohdinnoista syntyi monikerroksellinen kuviomaailma.

”Muistan hyvin sen hetken. Se on takertunut muistiini kuin takiainen väkäsillään. Vai oliko se sittenkin sinun muistosi, jonka kerroit ja minä elin sen tarinan todeksi omiin muistoihini? Kauniit muistot saavatkin takertua minuun tiukasti, olivat ne sitten sinun tai minun.”

-Terhi Laitakari

 

Toivottavasti kuositarinat ilahduttivat sinua ja kenties toivat yhden katsantotavan lisää suosikkikuosiisi ja -tuotteeseesi. Uuden malliston kaikki tuotteet löydät täältä.

Syksyn iloa toivottaa,

Vilpola-tiimi

 

 

Arkistot