Kesälomista johtuen verkkokauppatilausten toimitusajat saattavat olla normaalia pidemmät.

 

Peittävä vai läpikuultava verho? – Vilpolan 3 erilaista verhomateriaalia

Peittävä verho vai läpikuultava verho? – Vilpolan 3 verhomateriaalia

Silmiä sulostuttavan kuosin lisäksi verhovalinnassa kannattaa kiinnittää huomiota materiaalin paksuuteen, eli siihen, haluatko peittävän verhon vai läpikuultavan verhon.

 

Kolme komeaa verhomateriaalia

Verhomateriaali voi olla ratkaiseva tekijä verhovalinnassa. Markkinoilla on runsaasti erilaisista materiaaleista valmistettuja verhoja ja kappoja – seitinohuesta täysin pimentävään. Meidän Suomessa ommelluissa verhovalikoimissamme on kolmea erilaista verhomateriaalia, joista jokainen toimii valon kanssa eri tavoin. Jokaisen verho- ja kappakuosin materiaaliksi olemme valinneet sen, mikä parhaiten toimii kyseisen kuosin kanssa.

3 erilaista verhomateriaalia esittelyssä, Vilpola.

 

 

Lähikuva peittävästä puuvillaverhosta, Vilpola
1. Peittävä verho – paksu puuvilla

Verhomateriaaleistamme paksu puuvilla on peittävin vaihtoehto. Vaikka paksu puuvilla on peittävä verho, se ei kuitenkaan pimennä. Se antaa verhomateriaaleistamme parhaan suojan ulkoa tulevalta liialta valolta, ja toisaalta taas antaa suojaa ohikulkevien katseilta. Paksu puuvilla estää myös ikkunoista tulevaa vetoa. Paksu puuvilla on ihana materiaali: se on pinnaltaan hiukan rouheampi kuin esimerkiksi ohut puuvillamme. Paksulla puuvillalla värit ja kuviot erottuvat todella upeasti. Tämä verhomateriaali on merseroitu ja siinä on yksi syy, miksi värit toistuvat kauniin voimakkaina – merserointi tekee kankaasta sileämpää ja tiiviimpää, mikä saa painovärit suorastaan hehkumaan kankaalla.

Paksu puuvilla on myös EasyCare -käsitelty, mikä on joka martan suosikkikäsittely kodintekstiileille. Easy Care -käsittely vähentää kankaan rypistymistä, joten silittäminen ja mankelointi sujuu huomattavasti vaivattomammin.

Paksusta puuvillasta valmistettuja verhojamme ovat esimerkiksi Neidonhius-, Peikonpoika- ja Puutarhurit-verhot. Materiaali selviää verkkosivuillamme aina verhon tuotetiedoista.

 

Lähikuva ohuen puuvillaverhon pinnasta, Vilpola2. Peittävä sekä läpikuultava verho – ohut puuvilla

Tämän hienostuneempaa verhomateriaalia saa etsiä! Ohut puuvilla on sileydessään juhlava verhomateriaali, vaikka sopii mitä mainioimmin myös arjen sulostuttajaksi. Materiaali on kolmesta verholaadustamme peittävyydeltään (tai läpikuultavuudeltaan) keskimmäinen.  Materiaali on niin tiheää, että sen kuviot ja värit näkyvät yhä hyvin, mutta materiaalin ohuuden ansiosta verho päästää kauniisti valoa lävitseen.

Myös ohut puuvilla on Easy Care -käsitelty, joten jälleen on hiukan enemmän vapaa-aikaa tiedossa, kun silittämisen voi jättää vähemmälle. Ohut puuvilla on valikoitunut esimerkiksi Herbarium-, Kuohu- ja Puhuri-verhojemme materiaaliksi.

 

Lähikuva läpikuultavasta puuvillasekoiteverhosta, Vilpola3. Läpikuultava verho – puuvillasekoite

Puuvillasekoite on reilusti läpikuultavaa materiaalia. Kangas on harvahkoa palttinasidosta, ja se on kaikkein läpikuultavin verhovaihtoehtomme. Läpikuultava verho on ihana valinta, kun haluat verhon päästävän valon lävitseen, etkä kaipaa voimakasta peittävyyttä. Läpikuultava puusillasekoite siivilöi valon hyvin kauniisti ja peittää vain nimeksi. Läpikuultavuutensa ansiosta kuviot ja värit erottuvat himmeämmin, erityisesti silloin, kun verho on vedettynä ikkunan eteen.

Läpikuultava puuvillasekoite sulostuttaa esimerkiksi Keveä- ja Doina-verhoissamme.

 

Verhot vaatettavat huoneen

Verhot ovat ikkunan ja huoneen kauniit sekä hyödylliset vaatteet. Ne päivittävät sisustuksen vuodenaikaan sopivaksi, peittävät tarpeen tullen, estävät vetoa, toimivat akustisena elementtinä ääntä vaimentaen sekä toimivat kauniina valon siivilänä. Verhoilla hallitset sisään tulevan valon määrää kauniilla tavalla.

Tutustu kaikkiin verhoihimme verkkokaupassamme!

 

Uusia verhoja olohuoneeseensa pohtien

Terhi Vilpola-tiimistä

Arkistot