Sisustustrendit 2020

Moni meistä saattaa viettää nyt tavallista enemmän aikaa neljän seinän sisällä johtuen maailmalla jylläävästä koronaviruksesta. Yritetään siitäkin huolimatta ja juuri sen takia ajatella positiivisia asioita. Valoisamman vuodenajan lähestyessä voimme piristää mieltä kurkistamalla tuleviin sisustustrendeihin.

Lähdetäänpä liikkeelle tämän vuoden väreistä. Tikkurila on valinnut vuoden 2020 väriksi keltaisen, joka on värikartalla H300 Lemonade. Tikkurila hakee värivalinnallaan positiivisuutta ja energiaa, jota keltainen edustaa. Keltaisen sävyt ovat olleet trendeissä mukana viime aikoina ja trendeihin tulee lisää sen sävyjä. Erityisesti okra on ollut jo tovin pinnalla, mutta nyt tulevat mukaan vaaleat keltaisen sävyt, kuten oljen keltainen sekä myös virkeä sitruunainen sävy. Kurkkaa Krookus-kuosin pirteä keltainen väritys täältä ja Fish Pond-kuosin aurinkoinen keltainen täältä.

Vuoden 2020- väri-sitruunankeltainen

Yhdysvaltalainen Pantonen väri-instituutti on puolestaan nimennyt tämän vuoden väriksi sinisen, Classic Blue 19-4052. Tämä klassinen sininen on elegantti ja rauhoittava väri. Pantonen mukaan väri antaa hetken hengähdystauon nykypäivän kiireellisessä, stressaavassa ja epävarmassakin elämäntahdissa.

Klassinen sininen-pantone-19-4052

Värit nousevat aina vain voimallisemmin valkoisen ja harmaan rinnalle. Puhdas valkoinen on jo tovi sitten napannut rinnalleen sen eri sävyasteita. Beigestä ja sen sävyistä puolestaan on tulossa uusi harmaa. Älä toki säikähdä beigeä! Beige voi olla jopa upean raikas sisustusväri, sen pehmeyteen on myös helppo yhdistää muita värejä. Valoisuus säilyy kotien sisustuksessa, mutta nyt se tulee asuntoon enemmän värien voimin kuin valkoisen ja harmaan. Sisustustekstiilien avulla on helppo tehdä kokeiluja ja totuttautumista uusiin värimaailmoihin. Esimerkiksi koristetyynynpäällisten vaihdolla voi tehdä matalan kynnyksen hyppäyksen kohti uusia sisustusvärejä.

Sisustuksessa suositaan orgaanisia muotoja ja luonnonmateriaaleja. Sisustustekstiileissä onkin mukavaa, kun verhot tai koristetyynynpäälliset ovat puuvillaa. Materiaali ei sähköisty helposti eikä siten esimerkiksi kerää pölyä ympäriltään niin helposti kuin synteettiset materiaalit. Orgaaniset muodot näkyvät pyöreissä linjoissa. Myös sisustustekstiilien kuvioinnissa voi suosia pehmeitä muotoja. Vilpolan Krookus-, Puhuri- ja Fish Pond-kuosit tuovat kuvioidensa muodoilla lempeyttä sisustukseen.

Vilpolan kuosit ja kevään sisustendit

Verhot sisustuksessa ovat tekemässä uutta tulemista. Se on hieno asia, koska esteettisen puolen lisäksi verhoilla on akustinen ja tietenkin myös valoa ohjaava tai pimentävä merkitys. Verhon läpi kauniisti siivilöityvä valo on jo sisustuselementti itsessään. Jos esimerkiksi suosit mieluusti yhtä väriä sisustuksessasi, niin kuviollisilla verhoilla saat myös kätevästi vivahteikkuutta ja elävyyttä muuhun sisustukseen. Jos sinua miellyttää rauhallinen väriskaala, niin esimerkiksi Aamuhetki-verhon värivaihtoehtoina ovat levolliset harmaa ja vaaleanpunainen. Suuret kuviot sisustustekstiileissä ovat suosiossa ja Aamuhetki-kuosi on siitä upea esimerkki. Kuosin kuvio on suuri, mutta on silti rauhallinen ja säilyttää ehdottoman tyylikkyytensä. Ihastu kuosiin täällä.

Viherkasvit jatkavat suosiotaan ja niitä voi kokeilla sisustuksessa myös tekstiileissä. Suuremmankin viherkasvinälän taltuttavat Vilpolan Sala-kuosiset sisustustekstiilit. Pääset kurkkaamaan niitä täältä. Jos tuntuu, että viherkasvisi mystisesti siirtyvät ajasta ikuisuuteen veden puutteen vuoksi, niin vehreät Sala-kuosiset verhot, pöytäliina tai pussilakana eivät varmasti nuupahda.

Sisustustrendit 2020

Kerroksellisuus on sisustustrendien kärjessä. Sitä ajatusta voi hyödyntää laajasti. Eri aikakausien sisustustyylit ovat mielenkiintoisia yhdessä, kuten 1920-luvun art deco tai 60-luvun selkeät linjat. Kerroksellisuus näyttäytyy myös tekstiilien väri- ja kuvioyhdistelmissä sekä niiden rohkeilla kokeiluilla. Myös perinnetekstiilit ovat tekemässä paluutaan sisustukseen kuten seinäraanut.

Tämän hetken sisustustrendit ovat erittäin sallivaisia kokeiluille ja nyt onkin oikea hetki päästää sisäinen sisustushirmusi irti kahleista toteuttamaan villit sisustusunelmasi!

Pysytään iloisella mielellä!

Arkistot