Torkkupeiton monet kasvot

 

Erinomainen tuote on sellainen, mikä toimii niin kuin sen kuuluukin. Täydellinen tuote on sellainen, mitä pystyy käyttämään monella eri tavalla. Vilpolan torkkupeitto on tällainen supertuote.

Monikäyttöisyys tekee tuotteesta ekologisemman, koska et tarvitse montaa tuotetta jokaista eri toimintoa varten – torkkupeiton monet kasvot pitävät siitä huolen. Olemme testanneet Vilpolan puuvillaista Jacquard-kudottua torkkupeittoa monessa tarkoituksessa hyvällä menestyksellä.

 

 

Torkkupeiton monet kasvot, torkkupeitto

Nimensä mukainen

Tätä toimintaa ei tarvitse liikaa avata, koska tekstiili on nimetty torkkupeitoksi. Sen verran voin sanoa, että mahtavasti toimii! Millaisen peiton alla päikkärit onkaan makoisinta ottaa kuin sellaisen, mikä on riittävän suuri, etteivät varpaat jää ilman suojaa. Ja tietenkin sellaisen, mikä on ihanan pehmeää ja hiostamatonta luonnonmateriaalia. Bonuksena Vilpolan torkkupeitot ovat ilo silmälle kauniine kuvioineen ja mukavat mielelle mielenkiintoisine taustatarinoineen.

 

 

 

Torkkupeiton monet kasvot, piknik rannalla

Piknikin pelastaja

Tälle alustalle kelpaa eväät kattaa kauniisti! Peitto on tähän toimeen mukavan kokoinen useammankin retkeilijän evästellä sekä tietenkin pehmeä istua. Eväsretken lomassa peitolle voi köllähtää vaikkapa aurinkoa palvomaan.

 

 

 

 

Shaali, Vilpolan torkkupeitto

Kylmän torjuja

On sitten kyseessä viilenevän kesäillan ihailua laiturinnokassa, takkapuiden hakua liiteristä tai vaikkapa pyrähdys pakkassäässä postilaatikolle – palella ei kannata. Jos paketoituminen moneen vaatekerrokseen ei tunnu vaihtoehdolta, Vilpolan torkkupeitto saapuu jälleen pelastamaan tilanteen lämmittävän shaalin muodossa. Nopeaa, lämmintä ja kaunista.

 

 

 

Torkkupeiton monet kasvot, pöytaliina

Pöydän arvokas ja tyylikäs vaatettaja

Nyt ei ole kyse keisarin uusista vaatteista, vaan todellakin konkreettisen näyttävästä vaatetuksesta – torkkupeiton käytöstä pöytäliinana nimittäin. Mahtavaa on, että torkkupeiton molemmat puolet tarjoavat vaihtoehdot kattaukselle – toinen puoli on harmaavoittoinen ja toisella puolella taas raikas valkoinen on päävärinä. Puolia kääntämällä pystyt valitsemaan kattaukseesi sopivan värin.

 

 

 

Torkkupeiton monet kasvot, verhot

Ikkunan kaunistus ja vedon estäjä

Tämäkin on testattu ja hyvin toimii! Nipsuihin ripustettuna Vilpolan torkkupeitto on näyttävä verho. Jälleen tuotteen 2-puoleisuus on hyvä juttu, koska sisustuksen tyyliä voi hetkessä vaihtaa kääntämällä verhon. Usein verhojen toinen puoli on valkoinen ja kuvio näkyy ainoastaan sisälle huoneeseen. Torkkupeitossa molemmilla puolilla on kuvio, jolloin se näkyy aina myös ulos. Erityisen kiitoksen annamme tekstiilin paksuudelle, koska sen ansiosta ikkunoista puskeva veto tuntuu huomattavasti vähemmän.

 

 

 

Torkkupeiton monet kasvot, pyyhe

Maksipyyhe rannalle ja saunaan

Torkkupeitto on kudottu pehmeästä puuvillasta, joten se imee hyvin kosteutta. Tämän ansiosta voit käyttää sitä maksipyyhkeenä. Kuumana kesäpäivänä voit tietenkin käyttää sitä auringonottoalustana. Auringonpalvonnan jälkeen voit pulahtaa viileään veteen ja kuivata sitten itsesi torkkupeittoon, josta kuoriutui nyt mahtava maksipyyhe.

 

 

 

Torkkupeiton monet kasvot, päiväpeitto

Päiväpeitto, heittopeitto

Kooltaan torkkupeitto sopii hyvin päiväpeitoksi yhden hengen sänkyyn. Jälleen 2-puoleisuus on mukava lisä, jolla pystyt muuttamaan petauksen ilmettä nopeasti. Parisänkyyn torkkupeitosta saat heittopeiton jalkopäähän.

Kehitys kehittyy

Vielä, kun muutaman toiminnon saisi lisää: torkkupeitto lentävänä mattona olisi huippu juttu ja tietenkin peiton käyttäminen näkymättömyysviittana olisi joskus ihan kivaa 😉

 

 

Kolme kuosivaihtoehtoa

 

Kuukukat, suunnittelijana Terhi Laitakari

 

harmaa torkkupeitto

Menneinä aikoina kuun vaiheita seurattiin tarkasti. Ne ohjeistivat oikean ajankohdan monille toimille. Varmasti myös päivänokosille löytyy kuukalenterista suotuisimmat ajankohdat 😉 Näin suunnittelija kertoo kuosistaan:

 

”Täysikuu, puolikuu, yläkuu, alakuu. Ennen vanhaan kuun eri vaiheet olivat monien toimintojen tärkeä ajoittaja. Kuun vaiheet kertoivat esimerkiksi parhaan ajan, jolloin vilja kylvettiin, jolloin kukat kukkisivat iloisimmin, jolloin puut kannatti kaataa, koska pyykistä tulisi puhtainta tai koska hiukset kannatti lyhentää. Tällaiset ennen niin itsestään selvät asiat tuntuvat nykyisin hassuilta. Kuun eri vaiheiden aikana suoritetut asiat saivat työn tuloksen kukkimaan.”

 

 

Aarrekartta, suunnittelijana Terhi Laitakari

 

Lämmin torkkupeittoTämän torkkupeittoon kudotun aarrekartan opastamana varmasti löydät perille paikkaan kuin paikkaan. Kuosin suunnittelija Terhi Laitakari kertoo aiheesta näin:

 

”Lapsena siskon kanssa piirtelimme toisillemme aarrekarttoja: x-merkin kohdalta löytyisi tietenkin aarre. Kartta piirrettiin, paperi rutisteltiin ryppyiseksi, reunat revittiin ja teellä paperi vielä tummennettiin, jotta se näyttäisi oikein vanhalta aarrekartalta. Sitten vain aarretta jahtaamaan. Tämä oli mukava leikki, vaikka mitään ihmeellisempiä asioita emme aarteeksi piilottaneetkaan toisen löydettäväksi. Parasta leikissä olikin kartan tekeminen, aarteen jännittävä etsiminen ja se, että sai olla siskon kanssa.”

 

 

Tunturilla, suunnittelijana Niina Aalto

 

monikäyttöinen torkkupeittoTorkkupeiton kuvioaiheena on pohjoisten leveyspiirien kruunupäiset porot. Koko tokka on vallannut tämän torkkupeiton. Sarvipäiset porot jutaavat väsymättä seuranaan pohjoisen kuulas valo. Tokan keskellä saa varmasti makeat nokoset ja porot pitävät sinut lämpöisenä.

 

 

 

 

 

Faktaa:

  • Materiaali: 100 % puuvilla.
  • Koko: 140 cm x 200 cm.
  • Pesuohje: hienopesu 40 astetta.
  • Öko-Tex 100 -sertifikaatti, tuote sopii herkkäihoisellekin.
  • Suomalaisten suunnittelijoiden tekemät kuosit.
  • Design from Finland -merkki
  • Kudottu Portugalissa Jacquard-tekniikalla.
  • Superihania kuvioaiheita on valittavana kolme erilaista.
  • Tuote on käytettävissä molemmin puolin: kuvioiden ja taustan värit vaihtavat paikkaa, kun käännät peiton – se mikä on toisella puolella valkoista, on toisella puolella harmaata.

 

 

 

Arkistot