kierrekynttilä ohje -diy

Askartelu on mukavaa ja rentouttavaa ajanvietettä. Lisäksi askartelun lopputulokset ovat palkitsevia. Hämäriin talvi-iltoihin sopii oivallisesti askartelutuokio valoa pimeyteen tuovien kynttilöiden parissa. Tässä helppo DIY kierrekynttiläohje, jolla valmistat näppärästi kauniit kierrekynttilät lahjaksi tai oman kodin kaunistajaksi.

Kierrekynttilöiden tekoon tarvitset:

  • parafiinista tehtyjä, läpivärjättyjä kruunukynttilöitä Huom! Steariinikynttilät eivät käy, sillä ne eivät taivu.
  • pullo tai jokin muu väline, jolla saat litistettyä kynttilän
  • vesiastia, esimerkiksi karahvi tai syvä uunipelti

 

kierrekynttilä ohje -diy

1. Laita korkeaan karahviin tai  uunipeltiin/vuokaan n. 45 asteista vettä. Upota kynttilä kokonaan veteen, ja anna sen lämmetä vedessä n. 10-15 min. Kynttilä on valmis muotoiltavaksi, kun se tuntuu pehmenneeltä ja taipuisalta. Kynttilä jäähtyy helposti, joten kannattaa toimia ripeästi.

 

 

Kierrekynttiläohje

2. Kauli kynttilän keskiosa litteäksi. Mikäli kynttilä tuntuu jähmettyvän kesken kaiken, upota se pieneksi hetkeksi uudestaan kuumaan veteen.

 

 

 

Kierrekynttiläohje

3. Ota kiinni kynttilän molemmista päistä ja väännä varovaisesti kynttilä kierteelle. Voit tehdä muutaman kierteen tai vääntää kynttilää useamman kierroksen, jolloin saat tiheämpiä kierteitä. Etene alhaalta ylöspäin. Älä purista kynttilää liian kovaa, jotta siihen ei jää sormista painaumia.

 

 

Kierrekynttiläohje

4. Varmista, että kynttilä on kierteiden tekemisen jälkeen suorassa. Upota kynttilä hetkeksi kylmään veteen, jotta se jähmettyy nopeammin kierteelle.

5. Kynttilän sydänlangan kuivuttua voit nauttia uusista kauniista kierrekynttilöistäsi.

 

 

Lue myös blogikirjoitus lahjaideoista, täältä!

Arkistot