Mitä on sisustajan mielessä? – katsaus syksyn 2020 sisustustrendeihin

 

Syksyn sisustustrendien kärjessä paistattelevat värit ja luonnonmateriaalit. Pitkän valkoisen ajanjakson jälkeen värit ovat päässeet valloilleen. Jo keväällä sisustajan väripaletti sai runsaasti värejä ja nyt siihen tulee niitä lisää. Syksyn mukaisesti värit kuitenkin tummuvat ja murtuvat enemmän.

syksyn sisustustrendit - maanlaheiset värit

 

Syksyn sisustustrendit piristävät mieltä ja sisustusta. Vuoden väreiksi valitut Tikkurilan keltainen H300 Lemonade ja Pantonen Classic Blue 19-4052 ovat myös syksyssä mukana ja ovat keränneet ympärilleen lisää maanläheistä sävyskaalaa okran ja yönsinisen muodoissa. Värien kirjo ei jää tietenkään tähän, vaan esimerkiksi jo viime syksynä sisustuksessa ollut tummanvihreä jatkaa voittokulkuaan. Keväällä trendeissä ollut vaalea beige hiukan tummenee ja syvenee. Se tarjoilee sisustajalle mahdollisuuden yhdistellä siihen helposti muita värejä ilman, että väriharmonia kärsii.

 

syksyn sisustustrendit - sininen

 

Pyöreät ja kaartuvat muodot jatkavat kalustelinjauksia. Ne antavat pehmeyttä ja syvyyttä sisustukselle. 50- ja 60-luvun muotokieli viivyilee kalusteissa ja 20-luvun art deco lisämausteena tuo koristeellisuutta mukaan. Sisustustekstiilit sopivat luontaisesti tähän pehmeyden linjaan ja niiden värityksissä on lupa leikitellä ja yhdistellä kuoseja innovatiivisesti. Boheemi runsaus ja kerroksellisuus ja skandinaavinen selkeys eivät kavahda toisiaan, vaan voivat olla samassa tilassa sulassa sovussa tyylikkäästi. Boheemia ilmettä saa vaivatta käyttämällä monia erilaisia kuoseja sisustuksessa.

Nousevana trendinä on ollut kestävä kehitys, laadukkuus ja vastuullisiesti tuotetut tuotteet. Koronaviruksen ja sen aiheuttaman liikkumisrajoitteiden myötä tämä trendi sai vielä lisäpotkua kotimaisen designin suosimiseen. Nyt sisustukseen etsitään pitkäikäisiä valintoja nopean kulutuksen sijaan.

 

syksyn sisustustrendit - luonnonmateriaalit

 

Luonnonmateriaalit ovat kunniassa. Puuta ja rottinkia suositaan kalusteissa. Erilaiset punokset ovat suosiossa niin kalusteissa kuin tekstiileissäkin. Luonnonkuituja arvostetaan tekstiileissä entistä enemmän. Luonnonmateriaalien suosio sisustuksessa kertoo myös yhteiskunnassa pehmeämpien arvojen olevan korkealla. Eettiset valinnat myös ohjaavat sisustustrendejä ja luovat niitä. Ekologisuuteen ja luonnonmateriaalien suosiminen näkyy myös viherkasvien roolissa sisustuksessa. Niitä on nyt runsaasti ja viherkasveja käytetään tilanjakajina, niistä tehdään seinäkkeitä ja ne toimivat ilman puhdistajina.

Yhteenvetona voisi sanoa, että syksyn sisustustrendit ovat värien juhlaa, pehmeiden linjojen, kerroksellisuuden ja eettisten valintojen aikaa.

 

Täältä pääset lukemaan blogikirjoituksen Vilpolan Syksy-talvimalliston tunnelmallisista väreistä ja upeista kuoseista.

Arkistot