Kotimaiset kodintekstiilit kevään ja kesän juhliin kätevästi verkkokaupasta 🤍

 

Verhojen ripustaminen helposti ripustusnauhan avulla – 3 tapaa

Verhojen ripustaminen helposti – 3 tapaa

Kauniisti laskostuvat verhot näyttävät tyylikkäiltä ja huolitelluilta. Kyllä vain, mutta helpommin sanottu kuin tehty. Vai onko sittenkään niin? Vilpolan valmisverhoissa sekä kapoissa on mitä nerokkain yhdistelmäripustusnauha, joka huolehtii verhojen kauniista laskostuksesta puolestasi. Yhdistelmäripustusnauhan avulla verhojen ripustaminen on todella helppoa. Ripustusnauha eli rypytysnauha mahdollistaa 3 tapaa verhojen ripustukseen. Kun verhossa on kätevä rypytysnauha, vältät taatusti pahimmat rypyt verhojen ripustusrakkaudessa.

 

1. Verhojen ripustaminen verhotankoon – nopeasti näyttävät laskokset

Jos sinulla on verhotanko, niin ripustus on hulvattoman nopeaa ja lopputulos on tasapainoinen. Verhojen rypytysnauhassa on pitkiä siimasäikeitä nauhan pinnalla 5 cm:n välein, jotka muodostavat verhotangolle kujan. Verhotanko vain pujotetaan säikeiden alta, ja valmista on! Tanko ei jää näkyviin, vaan verho peittää sen. Verho liukuu tangon päällä, ja kun vedät verhon sivuun, tasavälein olevat säikeet laskostavat verhot kauniisti. Verhotangon läpimitta voi olla jopa 4 cm, mutta ohuempi verhotanko sallii verhon helpomman liukumisen tangolla.

Verhojen ripustaminen. Kuinka verho laskostuu rypytysnauhan ansiosta.

 

2. Ripustaminen verhokoukkujen avulla – runsas ja pieni rypytys tai laajat laineet

Verhojen rypytys voi olla runsasta tai väljempää – verhokoukkujen avulla voit hallita sitä. Jos sinulla on käytössäsi verhokoukut ja kisko niille, niin voit käytännössä itse määrittää, kuinka tiheän laskostuksen haluat. Verhojen ripustusnauhassa on 1 cm:n välein paikkoja verhokoukuille, joten koukkuja voi halutessaan kiinnittää todella tiheästi. Hiukan harvempaan kiinnitetyt verhokoukut muodostavat laskoksista suuremmat laineet. Verhokoukuilla ripustettaessa ripustusmekanismi jää käytännössä piiloon. Koukut mahdollistavat verhon lupsakan liukumisen kiskolla ilman hampaiden kiristelyä.

Muovisia ja metallisia verhokoukkuja.

 

3. Ripustus nipsuilla – ripustus näkyviin

Verhonipsuilla eli verhonipistimillä ripustaminen on kolmas tapa. Nipsuja on sekä kiskoon että tankoon kiinnitettäviä. Esimerkiksi tankoon ripustettaessa on ajatuksena, että kiinnitys nipsuineen jää näkyville. Alla olevassa kuvassa vasemmalla verhot on ripustettu verhotankoon, jossa tanko jää piiloon. Oikean puoleisessa kuvassa verho lopulta ripustettaisiin verhotankoon ja nipsut jäisivät näkyville. Tällä ripustuksella päätät itse, kuinka tiheään kiinnität nipsuja. Laskostuksesta tulee tasapainoisempi, jos nipistimiä on melko tiheään.

Verhotankoon ripustettaessa verhotanko jää piiloon, kun taas nipsuilla ripustettaessa nipsut jäävät näkyville.

 

Verhojen ripustaminen voi olla todella helppoa ja kätevää! Jos verhot ovat vielä hankkimatta ja pohdit millainen verhomateriaali ylipäätään olisi hyvä valinta juuri sinulle, kannattaa tutustua aikaisempaan blogiimme Vilpolan eri verholaaduista. Siinä perehdytään siihen, kannattaako valita peittävä vai läpikuultava verhomateriaali. Tutustu myös verhovalikoimiimme! Kaikissa verhoissamme on apunasi yhdistelmäripustusnauha.

Iloa ripustukseen!

 

Tämän blogin verhoja on ripustanut Vilpola-tiimin Terhi

Arkistot