Kesälomista johtuen verkkokauppatilausten toimitusajat saattavat olla normaalia pidemmät.

 

8 kesätekemistä yhdessä päivässä – yhdistä huvi ja hyöty

8 kesätekemistä yhdessä päivässä – yhdistä huvi ja hyöty

Kun elämänpiiri kesällä laajenee sisältä ulos, kaipaat kenties kaipaat mukavaa ulkona tapahtuvaa kesätekemistä. Ulkotiloista tulee osa oleiltavia tiloja. Sisätilat ikään kuin jatkuvat portaattomasti ulkotiloihin; ihminen elää ulkona ja sisällä paljon yhteneväisemmin kuin talviaikaan. Kesällä ulos voi kipaista muuttamatta pukeutumista – paljain jaloin ja paketoitumatta lukuisiin lämmittäviin vaatekerroksiin, ihan kuin sisätila ei vaihtuisikaan ulkotilaan.

Vaikka kerrospukeutumista ei kesäisin tarvitakaan, ovat tekstiilit silti monin tavoin jokapäiväisessä kesäelämässä mukana. Tässä sinulle 8 tekstiilien läpi suodatettua kesätekemistä, joista on sekä iloa että hyötyä. Tutustu muun muassa lakanoiden valkaisuun auringossa tai ota nokkaunet torkkupeitolla. Vilpolan vinkkien mukaan aamupäivällä touhutaan ja iltapäivällä nautiskellaan – täydellistä, eikö totta!

 

Värikäs verho kuivumassa ulkona.1. Kuivata pyykit ulkona!

Pyykkipäivänä kannattaa ehdottomasti ripustaa pyykit ulos kuivumaan, jos siihen vain on mahdollisuus! Märät lakanat kuivuvat hetkessä ja saat niihin kaupan päälle raikkaan tuulen tuoksun. Yhden lämpimän päivän aikana ehdit pestä useamman koneellisen, ja illalla voit jo viikata kuivuneet pyykit kaappiin. Hyödynnä siis tuuliset ja lämpimät päivät!

 

 

 

 

Auringossa valkaistut lakanat pinossa.2. Lakanoiden valkaisu auringossa

Valkoiset lakanat saattavat muuttua käytön myötä hiukan kellertäviksi ja saatat pohtia, voisiko lakanoiden valkaisun tehdä ilman kloriittia. Aurinko antaa siihen loistavan mahdollisuuden! Lakanoiden valkaisu auringossa on ekologinen ja helppo keino tehdä lakanoista taas hohtavan valkoiset. Ripusta valkopyykki narulle aurinkoon ja aurinko valkaisee lakanat puolestasi! Auringonvalolla valkaisu on ollut perinteinen tapa pitää lakanat valkoisina. Pyykinpesuaineena kannattaa käyttää jauhemaista valkopyykille tarkoitettua pesuainetta. Nestemäisissä pesuaineissa on optisia kirkasteita eivätkä ne valkaise pyykkiä.

Värikkäitä ja kuviollisia lakanoita tai vaatteita ei kannata kuivata auringossa, koska ne saattavat epätoivotusti vaalentua tai niihin voi syntyä vaaleita aurinkoraitoja.

Avoin ikkuna, josta näkyy kesäinen kaupunkimaisema.3. Tuuleta!

Avaa ikkuna ja päästä kesätuuli vierailemaan sisällä! Tunkkainen huoneilma ja tekstiilit raikastuvat tuulettamisella. Kun avaat kaksi ikkunaa asunnon eri puolilta, niin syntyy ristiveto ja asunto tuulettuu nopeasti. Yhden ikkunan avaaminen ei vielä saa riittävää ilmavirtausta aikaiseksi. Helteellä ei kuitenkaan kannata jättää ikkunaa auki, koska asunto lämpenee entisestään, koska lämmin ulkoilma pyrkii sisälle.

 

 

 

 

Ikkunan eteen vedetyt kuviolliset verhot.4. Verhot kiinni!

Helteellä ikkunaverhoista on valtavasti hyötyä! Jos talvisin verhot estävät ikkunanrakosista sisään tunkeutuvaa viimaa, niin kesällä verhot vähentävät sisätilojen liikaa lämpiämistä hellesäällä. Jos aurinko porottaa sisälle, vedä verhot ikkunan eteen päivän kuumimmaksi ajaksi ja huonelämpötila pysyy huomattavasti miellyttävämpänä.

 

 

 

 

Piknik torkkupeitolla, torkkupeitto piknik-alustana.

5. Piknik torkkupeitolla

Aamupäivän lakanapyykkäilyn ja muun touhuilun jälkeen kenties jo hieman hiukoo. Kauniin kesäpäivän yksi mukavimmista puuhista on piknik ystävien kanssa. Pakkaa mukaan piknik-alusta, raikasta ja helppoa kesäsyötävää sekä viileää juotavaa. Kaappaa mukaasi ystävä tai pari. Ja sitten kohti kaunista eväsretkipaikkaa!

Vilpolan suuri puuvillainen torkkupeitto on mitä toimivin piknik-alusta. Se on sopivan paksu materiaalinsa ja kudontatekniikkansa ansiosta: Jacquard-kudottu kangas on kaksinkertaista.

 

Tyttö makaa selin torkkupeitolla puun juurella, taustalla järvimaisema.6. Nokoset torkkupeitolla

Koska retkieväät vaativat hiukan sulattelua, piknikin voi vaikka päättää päivänokosiin puun juurella: suuri ja pehmeä torkkupeitto makuualustana ja auringonsäteet lempeän lämpöisenä peittona lehvästön siilatessa valoa, aah! Parhaiten nukutut nokoset ikinä.

 

 

 

 

Tyttö istuu rannalla pyyhe ympärillään.7. Huima uimaretki

Kun heräilet piknikin jälkeisiltä päivänokosilta, kaipaat kenties hiukan piristystä. Jos olet valinnut piknikin paikaksi järven läheisyyden, niin pulahdus viileään veteen avaa unisikkuraisimmatkin silmät. Uimapuuhissakin puuvillainen torkkupeitto tulee hyötykäyttöön: se toimii loistavasti maksipyyhkeenä eikä sinun tarvitse ottaa reissuun mukaan erillistä pyyhettä, erittäin kätevää.

Torkkupeittomme on todella monikäyttöinen ja sen erilaisiin käyttötapoihin voit tutustua tarkemmin blogissamme: Torkkupeiton monet kasvot.

 

 

Tyttö selin kameraan, petivaatteiden uumenissa ulkona.8. Nuku kesäyö ulkona

Huikea kesän tarjoama erikoisuus on nukkua lämpimänä kesäyönä ulkona lintujen laulusta ja kesän tuoksuista nauttien. Vie petivaatteet ja nukkuma-alusta parvekkeelle, terassille, pihamaalle tai riippukeinuun. Taatusti uni on makoisaa! Parhaassa tapauksessa ei ole ilkeämielisiä itikoitakaan häiriöksi asti, jos päivä on ollut riittävän lämmin.

Jos on mukavan lämmintä, niin peitoksi saattaa riittää pelkkä pussilakana. Lämpiminä öinä perkaalipuuvillaiset petivaatteet ovat kiitollisia, koska ne tuntuvat viileiltä ihoa vasten ja ovat ylellisen pehmeäntuntuiset. Jos innostut tietämään enemmän petivaatteiden materiaalien ominaisuuksista, niin kannattaa tutustua aiheeseen blogissamme: Laadukas pussilakana – 5 vinkkiä ihoa hellivään valintaan.

 

Hyödyn ja huvin täyteinen kesäpäivä alkaa olla nyt taputeltu. Toivotan sinulle makeita unia ulkosalla raikkaasta kesäyöstä nauttien – hyvää yötä ja kauniita!

Terhi Vilpola-tiimistä

Arkistot